ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία καταχώρησης (07/02/2014)Δελτίο Τύπου


ΣΥΡΙΖΑ


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΚΚΕ Υγείας και του Τμήματος Υγείας

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ

 

Η κυβέρνηση συστηματικά απαξιώνει το ΕΚΑΒ

 

Αντιπροσωπεία της ΕΚΚΕ Υγείας και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ μετέφεραν την αγωνία των εργαζόμενων σε μια σειρά από θέματα όπως τα διακινούμενα σενάρια ενσωμάτωσης του οργανισμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την οικονομική επιβίωση του οργανισμού, τη συστηματική απαξίωση του ρόλου του ΕΚΑΒ, που εντείνεται από την υποστελέχωση και τις τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, κ.ά.

To EKAB, ως δομή Υγείας, δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστο από τις προσπάθειες κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας και τη συρρίκνωση των δομών της από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις οδηγίες της Τρόικας. Συγκεκριμένα για το ΕΚΑΒ, η αδιαφορία της κυβέρνησης να υποστηρίξει έμπρακτα τον ρόλο του, διαφαίνεται από τις συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα ασθενοφόρα, στη συνεχή άρνηση προσλήψεων απαραίτητου προσωπικού (ενώ υπάρχουν περίπου 2.500 αδιόριστοι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ), στις προσπάθειες  για  περικοπές οργανικών μονάδων με το νέο οργανόγραμμα και στους ολοένα μειωμένους προϋπολογισμούς. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τα τελευταία χρόνια δουλεύει υπό αντίξοες συνθήκες, βιώνει την εργασιακή ανασφάλεια, του οφείλονται δεδουλευμένα και του αποστερούνται εργασιακά δικαιώματα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΚΑΒ, ως βασικός πυλώνας ενός δημόσιου συστήματος υγείας, χρειάζεται άμεσα ενίσχυση και αναδιάρθρωση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στον ρόλο του και στις ανάγκες μιας κοινωνίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή υγειονομική φτώχεια. Η διατήρηση του δημόσιου, δωρεάν αναβαθμισμένου και αυτοδύναμου χαρακτήρα του, είναι κοινωνική ανάγκη και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε.

 

7/2/2014

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

κατεβάστε το δελτίο τύπουΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο