ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ημερομηνία καταχώρησης (30/05/2014) 

                                                                                        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30-5-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εδώ και τέσσερα χρόνια γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς λαίλαπας «αλλαγών» τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι κυβερνήσεις, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα,  λεηλάτησαν τους μισθούς, τις συντάξεις  και διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία  Στο πλαίσιο αυτών των «μεταρρυθμίσεων», υπηρεσίες συγχωνεύθηκαν ή καταργήθηκαν,  επιδόματα περικόπηκαν ή εξαλείφθηκαν τελείως, ενώ  τα φύλλα πορείας  και οι υπερωρίες μειώθηκαν δραματικά.

 

Η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε έναν αγώνα για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, που ισοπέδωσαν τις οικογένειες μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά και που αναίσχυντα συνεχώς ψήφιζαν πρόθυμα όλοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

 

Στην προσπάθεια μας αυτή πραγματοποιήσαμε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων αλλά και  με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Μπέζα και τον Γεν. Γραμματέα κ. Καλλίρη.

Στις συναντήσεις αυτές προσπαθήσαμε ιδιαίτερα να καταδείξουμε το ρόλο του ΕΚΑΒ και το έργο των εργαζομένων του. Άλλωστε κύριο μέλημα και φροντίδα μας ήταν πάντα η ανάδειξη του έργου του ΕΚΑΒ και των ανθρώπων του που μοχθούν καθημερινά και αυτό προσπαθήσαμε να το πετύχουμε, πέρα από τις συναντήσεις που πραγματοποιούσαμε με τον εκάστοτε Υπουργό και Υφυπουργό, με επαφές με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, με επιστολές, με έντονη και δυναμική παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΠΕΚΑΒ .στα Μ.Μ.Ε. και γενικότερα χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο που θα βοηθούσε στην εκπλήρωση του σκοπού μας, για αναγνώριση του ρόλου και του έργου μας και την αντιμετώπιση μας ως υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά μας δικαιώματα και αποδοχές μας.

 

Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν και παρά την επιστολή που απευθύναμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τη συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη διανομή του πλεονάσματος, μας κορόιδεψαν για άλλη μια φορά και μας ξεχωρίζουν από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό.

                       

 

 

 

 

 

 

ΤΙ  ΠΕΤΥΧΑΜΕ

 

Παρά τις αντίξοες συνδικαλιστικά συνθήκες που αντιμετωπίζαμε, οι οποίες γίνονταν ακόμη δυσκολότερες από τους «συναδέλφους συνδικαλιστές» μας,  που θέλοντας να υπακούσουν  στον κομματικό τους βοσκό, με περισσή προθυμία και αφοσίωση προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τις βάναυσες κυβερνητικές επιλογές, κατορθώσαμε να πετύχουμε:

1.    Την εξαίρεση του ΕΚΑΒ  από τη λίστα των υπό συγχώνευση-κατάργηση οργανισμών κατορθώνοντας να χαρακτηριστούμε ως φορέας υποδοχής.

2.    Την επαναφορά του καταργημένου επιδόματος στολής,  ως δαπάνη πλέον ενταγμένου ως Μέσο Ατομικής Προστασίας  στην ασφάλεια και Υγιεινή

3.     Την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού των  Φύλλων Πορείας, καθώς επίσης την αύξηση του ορίου της χιλιομετρικής απόστασης σε συνδυασμό με την αύξηση της χρηματικής αποζημίωσης

4.    Την έγκριση της  μιάμισης  ώρας υπερωρίας (οι μοναδικοί  σε όλον τον δημόσιο τομέα) και την αύξηση του  αριθμού  των ωρών  υπερωρίας πλέον σε  33.

5.    Την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς η Ομοσπονδία  και μόνον αυτή κατέθεσε αίτηση με αρ. πρωτ. για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Μαζί με την τότε Διοίκηση του ΕΚΑΒ (Πρόεδρος Παπαευσταθίου Νικ.) καταθέσαμε πλήρη φάκελο και αναμέναμε την υπογραφή  των προϋποθέσεων  από τον Υπουργό. Άλλαξε όμως η Διοίκηση και «κάποιοι» μπλόκαραν την έκδοση άδειας, θέτοντας στο Υπουργείο νέες προϋποθέσεις. Παρά ταύτα και μέσα από πιέσεις της ΠΟΠΕΚΑΒ, βουλευτών και τελικά του ίδιου του Υπουργείου προς την Διοίκηση, «πέρασαν» οι προϋποθέσεις από το Δ.Σ. και αναμένουμε την υπογραφή του Υπουργού.

6.  Η ΠΟΠΕΚΑΒ προκάλεσε  μία  συζήτηση στην διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, αφού ενημέρωσε όλα τα κόμματα για τα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία μας. Παραβρέθηκαν  βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Υφυπουργός Υγείας κ.Μπέζας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ  κ.Παπαγιαννίδης, η ΠΟΠΕΚΑΒ, και το σωματείο εργαζομένων της Αθήνας. Πρόεδρος  της επιτροπής ήταν ο κ. Κρεμαστινός.  Έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Μπέζα να απαντά σε ερωτήματα που τέθηκαν από όλους τους βουλευτές. Τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι στην σελίδα της ΠΟΠΕΚΑΒ  στο διαδίκτυο.

                                      

 

ΤΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

1)    Την πραγματοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης με βαθμολόγηση χωρίς τις προβλεπόμενες  ποσοστιαίες δεσμεύσεις, που κατατάσσουν  τους υπαλλήλους υποχρεωτικά σε μια συγκεκριμένη κατηγορία,  όπως  ακριβώς θα γίνει και στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης,. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την προσφυγή μας στη δικαιοσύνη, τη στιγμή που θα υπάρξουν λειτουργικές συνέπειες για την υπηρεσία μας.

2)    Την άμεση και πλήρη ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων  με ταυτόχρονη άμεση  απόσυρση  όλων των οχημάτων  που έχουν  διανύσει πάνω από 500.000χλμ. Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής από  εμπειρογνώμονες του υπουργείου Μεταφορών  και Επικοινωνιών,  η οποία θα αξιολογήσει και θα πιστοποιήσει την καταλληλότητα των υπολοίπων οχημάτων. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ασθενών

3)    Τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος  και στους παλαιούς  υπαλλήλους που δεν έχουν αποφοιτήσει από το ΙΕΚ, αναγνωρίζοντας την πολυετή προϋπηρεσία τους ως  αναντικατάστατη εμπειρική γνώση. Παράλληλα τη συμπληρωματική τους εκπαίδευση με προγράμματα που θα υλοποιηθούν με ευθύνη της Διοίκησης του ΕΚΑΒ.

4)    Τη θέσπιση ενιαίου προγράμματος εκπαίδευσης  σε   ALS-PHTLS - ILS Πανελλαδικά για όλους τους εργαζομένους και τη   χρηματοδότηση του  από το Υπουργείο. Σε διαφορετική περίπτωση να μη λαμβάνεται υπόψη ως επιπλέον προσόν.

5)    Τη θέσπιση κανονισμού μεταθέσεων σύμφωνα με τον οποίο οι μεταθέσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από αντικειμενικά κριτήρια και με διάφανες και αξιοκρατικές διαδικασίες. Η ΠΟΠΕΚΑΒ  έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε αφού αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορούν να βολεύουν με κομματικά κριτήρια τους «ημετέρους» με παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις του Προέδρου.

6)    Τη  δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων εργασίας,  μετά τα 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους σύνταξης  στα 35 χρόνια.

7)    Τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αποζημιώσεων για  υπερωρίες

8)    Τη χορήγηση  του ανθυγιεινού επιδόματος με ενιαία κριτήρια για όλο το ΕΚΑΒ Πανελλαδικά, χωρίς να υπάρχουν οι ανισότητες  και οι αδικίες που υφίστανται σήμερα.  Θα ζητήσουμε από τη Διοίκηση να αποστείλει στους Δ/ντές των Παραρτημάτων σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες, έτσι ώστε να υπάρξει ενιαία εφαρμογή.

9)     Οι νέες προσλήψεις να πραγματοποιούνται με ορθολογικά κριτήρια, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε Παραρτήματος και όχι να γίνονται ρουσφετολογικό εργαλείο στα χέρια του κάθε Προέδρου  κομματάρχη ή εργατοπατέρα συνδικαλιστή, οι οποίοι  εκμεταλλευόμενοι τις πολλές προσλήψεις που γίνονται για την Αθήνα, καθιστούν τους εργαζόμενους υποχείρια τους, με το να τους υπόσχονται μεταθέσεις.  

10) Να τοποθετούνται Διευθυντές στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ όχι μόνο γιατροί αλλά και άτομα με πιστοποιημένη γνώση και εξειδίκευση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, αλλά σε κάθε περίπτωση  να  προέρχονται από την οικογένεια του ΕΚΑΒ,   γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν εκ των ένδον τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες του, χωρίς υστερόβουλες  επιδιώξεις προσωπικής προβολής.

11) Την ενιαία λειτουργία του ΕΤΙΚ πανελλαδικά, στο  σχεδιασμό του οποίου να συμπεριληφθούν  τα νησιά  και όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας.

12) Την  ίδρυση  υπηρεσίας εθελοντών διασωστών , με μέλη όλους τους πιστοποιημένους διασώστες –αποφοίτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, στα πρότυπα  της Πυροσβεστικής  και τη μοριοδότησή τους σε τυχόν προσλήψεις

13)   Να μην τοποθετηθεί κανένας εργαζόμενος προερχόμενος από την κινητικότητα σε ασθενοφόρα επειγόντων περιστατικών, αφού με δεκαήμερη εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αντιμετώπισης ασθενών  που χρήζουν άμεση βοήθεια. Δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνουν  διασώστες αποφοίτους του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και εργαζόμενους με σχεδόν τριαντάχρονη εμπειρία, με ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία σχέση με το επείγον. Στο βωμό της εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων, μέσα από την πλήρη ισοπέδωση που πραγματοποιούν, απαξιώνουν ουσιαστικά όλο το ΕΚΑΒ και την ιστορία του, δημιουργώντας παράλληλα τις αρνητικές προϋποθέσεις να διακινδυνεύονται ανθρώπινες ζωές. Θα πρέπει οι νέοι συνάδελφοι να περάσουν από ένα τέτοιας διάρκειας πρόγραμμα εκπαίδευσης, που να διασφαλίζει την αρτιότητά τους για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

 

                                      

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΣΕΣ

 

Η Ομοσπονδία μας κάνει τον αγώνα της και θα συνεχίσει να τον κάνει με τη δική σας υποστήριξη. Γνωρίζουμε ότι έχετε γίνει αποδέκτες παραπληροφόρησης εξαιτίας ενδεχομένως του ελλείμματος ενημέρωσης που υπάρχει, αλλά σας βεβαιώνουμε ότι πάντοτε κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, μετά από τις συζητήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στις συναντήσεις μας. Από την πρώτη στιγμή η ΠΟΠΕΚΑΒ αντιμετώπισε έναν ανηλεή πόλεμο, εξαιτίας των θέσεων και των απόψεων της και κατηγορήθηκε για τη λειτουργία της. Αυτό όμως δε μας πτόησε και δε λυγίσαμε ούτε όταν μας πήγαν 17 φορές στον εισαγγελέα, ούτε όταν μας παρέπεμψαν στο πειθαρχικό συμβούλιο, όπου βέβαια αθωωθήκαμε  ομόφωνα πανηγυρικά. Σε αυτό τον αγώνα δεν μας έχει χαριστεί τίποτα και δε θα δειλιάσουμε για τίποτα όσο έχουμε εσάς δίπλα μας.

                                      

 

Ξέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Η ΠΟΠΕΚΑΒ  δεν είναι πρόσωπα είναι  ΘΕΣΜΟΣ

Είμαστε  εκλεγμένοι  και όχι διορισμένοι και θα υπηρετήσουμε τα πιστεύω μας που είναι και πιστεύω όλων των ΕΚΑΒΙΤΩΝ.

Κάνουμε εργασιακό συνδικαλισμό  και όχι  κομματικό και ας μας πολεμούν.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!!

κατεβάστε την ανακοίνωσηΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο