ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΒΟΡΙΔΗ Μ.

Ημερομηνία καταχώρησης (08/10/2014)ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Προς Υπουργό Υγείας

 

κ. Βορίδη Μάκη

 

Κοιν  : Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

 

Κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο

 

 

Κε Υπουργέ

 

Έχοντας ως στόχο την συνέχιση του έργου του ΕΚΑΒ ως μοναδικό φορέα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα στην Ελλάδα, αλλά και την ομαλή λειτουργία αυτού στα νέα πλαίσια που η κρίση έχει δημιουργήσει, σας καλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση και ορθή λύση των παρακάτω θεμάτων που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ .

 

 

 

1)      Άδεια άσκησης Επαγγέλματος

 

2)      Αξιολόγηση

( Να Εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την εξαίρεση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ όπως αυτή έχει διατυπωθεί στις δηλώσεις του Υπουργού κ. Βορίδη .)  Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης άρα όλοι οι εργαζόμενοί σ΄αυτό θα πρέπει  να αξιολογηθούν όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης .

 

3)      Δυσλειτουργία ΕΚΑΒ

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ από ελλείψεις προσωπικού , στα προβλήματα  αυτά έρχονται να προστεθούν και οι «Παράλογες» απαιτήσεις των Διοικ. Των Νοσοκομείων και των Διοικητών των Υ.Π.Ε για παραχωρήσεις προσωπικού από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία για μεταφορές που καμία σχέση δεν έχουν με τον άνθρωπο,

Δεχόμαστε Πιέσεις να μεταφέρουμε υλικοτεχνικό – υγειονομικό εξοπλισμό ή προσωπικό των μονάδων Υγείας, κινήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα , και αφορούν το επάγγελμα Δ.Ε Οδηγών 

Σας υπενθυμίζουμε  ότι το ΕΚΑΒ πριν την ένταξη  σ΄αυτό των οδηγών των Νοσοκομείων έκανε περίπου 750.000 περιστατικά ετησίως, με την ένταξη των Οδηγών των Νοσοκομείων  αναλάβαμε και όλες τις διακομιδές αυτών, που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπό ( Εξιτήρια , Επανεξετάσεις κτλ)  και φτάσαμε αισίως στα 1.500.000 περιστατικά ετησίως.

Είναι λοιπόν προφανές πως οι Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ  Υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και ζητάμε την παρέμβασή σας για να σταματήσουν οι πάσης φύσεως παράλογες απαιτήσεις που σας προαναφέραμε.

 

4)      Χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ – Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται για υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

5)      Προμήθεια Ασθενοφόρων με τη διαδικασία εκτάκτου Ανάγκης π.χ (Διακομματική)

6)      Μισθολογική Αποκατάσταση  Στους Εργαζομένους του ΕΚΑΒ

Α)Στα πλαίσια που προβλέπεται αποκατάσταση για του ένστολους ως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης

Β) Οι αμοιβές των εξαιρέσιμων αμοιβών να μην γίνετε με το πρόσημο 1/280 Β.Μ και μισθολογική βαθμίδα (ΙΕΚ)  

 

7)      Προσλήψεις Προσωπικού – Κατανομή

Είναι σοβαρότατο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού σε όλους τους κλάδους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως τείνει να  γίνει αδύνατη η λειτουργία των συνεργείων του ΕΚΑΒ μιας και οι τεχνικοί που συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Διοικητικό προσωπικού που μας υποστηρίζει μιας και προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού στις διοικητικές Υπηρεσίες έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια.

Τεράστιες όπως γνωρίζετε είναι και οι ελλείψεις σε Διασώστες στο ΕΚΑΒ μιας και οι συνταξιοδοτήσεις σε συνδυασμό με τα αυξημένα καθήκοντα που έχουμε έχουν άμεση επίπτωση στους πολίτες, γεγονός που πιστεύουμε πως θα μετριαστεί με τις αναμενόμενες προσλήψεις που περιμένουμε εδώ και καιρό.

 

Κατανομή Προσωπικού

 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει σωστή κατανομή των προσλήψεων

Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να προσλαμβάνονται όλοι στην Αθήνα και έπειτα με διαδικασίες που επιφυλασσόμαστε για την νομιμότητά τους οι παλαιότεροι που δουλεύουν εκεί να μετατίθενται στις υπόλοιπες περιοχές τις Ελλάδος.

Επίσης τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως έχουμε πάρα πολλές άδειες Ανευ Αποδοχών ή ακόμη και παραιτήσεις από συναδέλφους που λόγου της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που έχουν μακριά από τον τόπο της επιλογής τους.

Είναι λοιπόν προφανές πως ένας εργαζόμενος με άδεια άνευ αποδοχών ισούται :

·         Λάθος Κατανομή

·         Λάθος Πρόσληψη

·         Λάθος διαχείριση από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Προσωπικού γιατί απλά εάν διευκόλυναν τον συγκεκριμένο εργαζόμενο σήμερα αυτός θα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο ΕΚΑΒ .     

8)      Αναβάθμιση των σπουδών για τους Διασώστες .

Πιστεύουμε πως και στο επάγγελμα του Διασώστη θα πρέπει να υπάρξει διαβάθμιση για τον λόγο αυτό απαιτείται η αναβάθμιση του επαγγέλματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή με την μορφή Ακαδημίας μιας και ανήκουμε όπως προείπαμε σε υπηρεσίας Εκτάκτου Ανάγκης ή στα ΤΕΙ της χώρας σε νέα ειδικότητας που θα υπάρξει .

 

Κε Υπουργέ,

 

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να έχουμε τις θέσεις σας και τις προτάσεις σας

 

 

 

H

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατεβάστε το ΥπόμνημαΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο