Επιστολή Στον Υπουργό (

Ημερομηνία καταχώρησης (06/03/2015)ΘΕΜΑ: Μεταφορά Ιατρών Με Ασθενοφόρο Όχημα

 

Κ. Υπουργέ σας πληροφορούμε ότι λόγω μη δυνατότητας αντιμετώπισης ασθενών από κάποια νοσοκομεία , το ΕΚΑΒ καλείτε να διακομίσει τους ασθενείς αυτούς σε άλλα Νοσοκομεία. Όμως λόγω έλλειψης προσωπικού ασθενοφόρων σε κάποιους τομείς του ΕΚΑΒ γίνετε κάλυψη από άλλους τομείς αυτού, π.χ με την απόφαση 2/29-1-15 (θέμα155) του Δ.Σ του ΕΚΑΒ εγκρίθηκε η μετάβαση ασθενοφόρου με πλήρωμα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στο τομέα Κέρκυρας, για προγραμματισμένες διακομιδές από το νησί προς τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Η έκτακτη αυτή λύση , πιστεύουμε έως ότου ενισχυθεί ο τομέας Κέρκυρας του ΕΚΑΒ δημιουργεί όχι μόνο τεράστιο κόστος (οικονομικό) αλλά και πολύωρη έλλειψη ασθενοφόρου από τα Ιωάννινα με ότι κινδύνους αυτό ελλοχεύει.

Θεωρούμε όμως άστοχο, πολυέξοδο   και επικίνδυνο να αναγκάζετε το πλήρωμα ασθενοφόρου να επιστρέφει τον γιατρό που συνοδεύει το περιστατικό πίσω στην Ηγουμενίτσα, στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση αλλάζουμε την χρήση του ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟΥ  και το μετατρέπουμε σε ΤΑΧΙ.

Επίσης πολλές φόρες αντιμετωπίζουμε το γεγονός το ασθενοφόρο που έκανε την διακομιδή αμέσως μετά να κληθεί να μεταβεί σε Επείγον περιστατικό με ότι αυτό προβλέπεται , συνέπεια αυτού είναι ο γιατρός που συνόδευσε το προηγούμενο περιστατικό να περιμένει αρκετές ώρες στο νοσοκομείο «άπραγος»  έως ότου κάποιο ασθενοφόρο ελευθερωθεί για να τον επιστρέψει στην βάση του.   

 Τέλος σύμφωνα με την υπ’ αριθμ Α3Β/1983  Φ. 25/ 8-2-90 ΚΑΙ Α3Β /16961/ 14-12-90 παρ. 1 « Τα Ασθενοφόρα   οχήματα σκοπό έχουν τη μεταφορά ασθενών και μόνο και όχι τη μεταφορά υλικών και προσωπικού»

 

Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ζητούμε να σταματήσει άμεσα  αυτή η παράλογη χρήση των «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ – ΤΑΧΙ», να σταματήσουν οι κατά τόπους διευθυντές του ΕΚΑΒ να υπερβαίνουν τον νόμο δίνοντας εντολές στους ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ να επιστέφουν τους γιατρούς στις βάσεις τους και έως τότε να μας ενημερώσετε εάν ο ιατρός σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού κατά την επιστροφή επιληφθεί στην αντιμετώπισή του.

 

                                                                            

                   Ο                                                                         O

        ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                    ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

    

Κατεβάστε την επιστολή

 

 

 

 

 

 

 

                 
Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο