Συνάντηση Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. ΞΑΝΘΟ ΑΝΔΡΕΑ

Ημερομηνία καταχώρησης (31/03/2015)ΘΕΜΑ: Συνάντηση  Με Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κ. ΞΑΝΘΟ ΑΝΔΡΕΑ

                       

 

Συνάδελφοι /σες χθες 30/3/2015 στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Π ΕΚΑΒ με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Ξανθό Α.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες τέθηκε από εμάς η βάση των διεκδικήσεων και αιτημάτων μας (όπως φαίνετε παρακάτω) συζητήθηκαν σε πρώτη φάση  τα περισσότερα θέματα   που ταλανίζουν τον χώρο μας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός «Αυτή πλέον θα είναι η πλατφόρμα των συζητήσεων μας»

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις που συζητήθηκαν αναφέρονται στις επιστολές που κατατέθηκαν στις 8/3/2015 , 24/3/2015 καθώς και στον πλήρες φάκελο που παραδώσαμε στον Υπουργό.

 

 Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την βάση των συζητήσεων μας καθώς και την τοποθέτηση του Υπουργού και για πληρέστερη ανάλυση επί των θεμάτων θα ενημερωθούν από εμάς τα μέλη των Δ.Σ των Σωματείων και οι Γενικές Συνελεύσεις.

 

 

  • Η ποσόστωση 1/10 ή 1/5 στις προσλήψεις προσωπικού σε σχέση με τις Συνταξιοδοτήσεις

 

  • Είναι οξύμωρο η πολιτεία να αναγνωρίζει με τα παραπάνω , ότι το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσία ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ και στην συνέχεια να προσπαθεί να αξιολογήσει τους εργαζομένους σ’ αυτό, σαν απλούς εργαζομένους στο Δημόσιο και όχι όπως άλλους εργαζομένους που ανήκουν στις Υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης

 

  • Είναι παράδοξο οι εργαζόμενοι «βιτρίνα» της Προνοσοκομειακής Φροντίδας να αντιμετωπίζονται ακόμη από την πολιτεία ως «Οδηγοί» σε αντίθεση φυσικά με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και επαγγελματικά δικαιώματα των Διασωστών (Αδεία Ασκήσεως Επαγγέλματος)

 

 

  • Είναι αδύνατον να αντιμετωπίζονται οι προμήθειες (Ασθενοφόρων – Ανταλλακτικών και λοιπού υλικού ) στο ΕΚΑΒ όπως οποιαδήποτε υπηρεσία στο δημόσιο και όχι ως υπηρεσία ΕΚΤΆΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

 

  • Είναι παράλογο που θεωρήθηκε από τους μνημονικούς νόμους ότι το  Επίδομα Ετοιμότητας  που παράνομος μας κόπηκε ,  είναι ένα επίδομα χαριστικό για τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ και όχι όπως ορίζει το (ΦΕΚ  Α 231 26/11/2004 Άρθρο 22 που αναπροσαρμόστηκε με την κοινή Υπ. Απόφαση ΦΕΚ Β 1770 5/12/2006 παρ. 7 )  αμοιβή σε Πραγματική Εργασία που πραγματικά πράττουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

 

  • Είναι αντίθετο στους νόμους της φύσης, να απαιτεί η πολιτεία από Διασώστες 65 ετών να ανταπεξέλθουν στο σοβαρό αυτό λειτούργημα. Είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν τα όρια συνταξιοδότησής μας με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης.

 

 

  • Είναι επιβεβλημένο να χορηγηθούν υπηρεσιακές άδειες στους διασώστες του ΕΚΑΒ, για να οδηγούν – χειρίζονται  υπηρεσιακά οχήματα και να καλύπτονται σε περίπτωση εμπλοκής τους σε τροχαίο ατύχημα, χωρίς να χρειάζεται ανανέωση της πολιτικής επαγγελματικής άδειας οδήγησης που άλλωστε αποτελούσε και αποτελεί προσόν πρόσληψης στο ΕΚΑΒ

 

  • Είναι άδικο να καπηλεύονται την Κοινωνική Προσφορά Του ΕΚΑΒ ιδιωτικοί Φορείς και Οργανισμοί Φαντάσματα. 

 

  • Είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης συνεργείων σε όλα τα παραρτήματα του  ΕΚΑΒ  Πανελλαδικά ( Το ασθενοφόρο δεν είναι όχημα προς Δημοπρασία για την επισκευή του , αλλά εργαλείο που σώζει ζωές)

 

  • Είναι συμφέρουσα για το ΕΚΑΒ και το δημόσιο η ανάπτυξη βενζινάδικων στα παραρτήματα του ΕΚΑΒ ( Οι πιστωτές βενζινοπώλες προς το ΕΚΑΒ μειώνονται συνεχώς και όσοι παραμένουν δεν δουλεύουν 24ώρω  για να καλύπτουν αδιάλειπτα τις ανάγκες των ασθενοφόρων, αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας του δημοσίου είναι να χάνουμε ζωές συνανθρώπων μας μιας και πολλές φορές κόβουμε οχήματα  κατά τις βραδινές ώρες – Κυριακές και Αργίες γιατί δεν υπάρχουν πρατήρια ανεφοδιασμού.)      

 

Στα παραπάνω λοιπόν θέματα συζητήσαμε και προτείναμε λύσεις στον  Υπουργό και αυτός με την σειρά του τοποθετήθηκε σ’ αυτά που όπως είπε σήμερα μπορεί να μας απαντήσει και έχουν ως εξής:

 

·  Η άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος των Διασωστών: βγαίνει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα είναι έτοιμη το συντομότερο.

 

·               Ανοίγει συζήτηση που θα συμμετέχει και η Π.Ο.Π ΕΚΑΒ για να οριστεί το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

·             Θα αναμορφωθεί ο  προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ για το έτος 2015 γιατί για μια ακόμη χρονιά τα χρήματα δεν αρκούν.

 

 

·          Αεροδιακομιδές  : Στόχος του Υπουργείου είναι η αυτονομία του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές.

 

·          Εως  τις 30/4/2015 θα πληρωθούν στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ όλες οι οφειλόμενες αποδοχές από Φύλλα Πορείας και εξαιρέσιμα έως τις 31/12/2014 

 

Όπως λοιπόν προαναφέραμε όλα τα θέματα θα συζητηθούν με τα μέλη Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων  μας και στις Γενικές συνελεύσεις , για να χαράξουμε την πορεία  δράσης μας.

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο