Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου για την Ωριαία Υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Ημερομηνία καταχώρησης (18/02/2016)ΘΕΜΑ : Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου για την Ωριαία Υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Κ Υπουργέ

Με την Παράγραφο 2 του Άρθρο 20 του Ν 4354/2015 έχουμε σοβαρή μείωση στις εξαιρέσιμες αποδοχές μας. Έτσι με την  παρούσα επιστολή και έπειτα από την προφορική ενημέρωση που σας κάναμε σας υπενθυμίζουμε  ότι πρέπει να  αντιμετωπίσετε  με κοινωνική ευαισθησία και με πνεύμα δικαιοσύνης  την παροχή υπερωριακής απασχόλησης στους Εργαζομένους που τελούν σε καθεστώς κυκλικού ωραρίου στην Υπηρεσίας μας.

Γνωρίζετε πως το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης και πως οι εργαζόμενοι σ’ αυτό εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία, είναι λοιπόν άδικο και αντίθετο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο να γίνονται περικοπές στα ποσοστά συνυπολογισμού της υπερωριακής απασχόλησης αλλά και στην εργασία που παρέχουν τις νύχτες καθώς και τις Κυριακές – Αργίες .   

ΖΗΤΑΜΕ

Στην  υποπαράγραφο 2 της παραγράφου Β του άρθρου 20 του ν.4354/2015 (Α΄176) να  ληφθούν  υπόψη τα παρακάτω:  

α) Για εργασία νυκτερινή εργάσιμων ημερών,

την αύξηση του ποσοστού υπολογισμού των αντίστοιχων εξαιρέσιμων . Σημειωτέον ότι οι εξαιρέσιμες αυτές ώρες εργασίας δεν είναι έκτακτες ώρες  αλλά μέρος του καθημερινού προγράμματος εργασίας μας.   

 

β) Για εργασία ημερήσια ή νυκτερινή, που παρέχεται Κυριακές – Αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες, ζητάμε επίσης την αύξηση του υπολογισμού της αποζημίωσης μας, γιατί απλά  η υπηρεσία που παρέχουμε κατά τις ημέρες αυτές δεν είναι έκτακτη, αλλά παρέχετε στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας μας . Το πρόγραμμα εργασίας μας είναι 24 ωρο και 360 ημέρες το χρόνο.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

κατεβάστε την επιστολήΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο