ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.......

Ημερομηνία καταχώρησης (21/06/2010)Θεσσαλονίκη 21-06-2010

Α.Π. 695

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης

κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κα Υπουργέ,

το πρωινό της Παρασκευής 18-06-2010 συνέβη ένα σοβαρότατο ατύχημα στη μέση της Εθνικής οδού, διακόσια περίπου μέτρα μακριά από τα διόδια της Θήβας. Υπήρξε εγκλωβισμός τεσσάρων ανθρώπων και οι μόνοι που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, ήταν κάποιοι φιλότιμοι συνάνθρωποί τους και οι άντρες της Τροχαίας που έφτασαν σε 10-15 λεπτά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το Κράτος Πρόνοιας το οποίο διακηρύσσετε ήταν ΑΠΩΝ.

Να σας θυμίσουμε, όταν ακόμα δίνατε τις πρώτες συνεντεύξεις σας ως Υπουργός, το περιστατικό στη Χαλικιδική, που σας καταγγέλθηκε ότι μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, γιατί και πάλι δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατί και πάλι το «περίφημο» Κράτος Πρόνοιας ήταν ΑΠΩΝ.

Τι αλήθεια να σας πρωτοθυμίσουμε από αυτά που κατ΄ επανάληψη σας έχουμε επισημάνει, σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα, τη στιγμή μάλιστα που πολλές περιοχές της χώρας μας δεν καλύπτονται σχεδόν καθόλου. Γιατί ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι μια περιοχή καλύπτεται με ασθενοφόρο, όταν αυτό είναι ένα και μοναδικό και πολλές φορές μάλιστα να στελεχώνεται μόνο από ένα άτομο. Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει όταν το μοναδικό αυτό ασθενοφόρο θα πάει σε κάποιο περιστατικό; Όλη η περιοχή μένει ακάλυπτη. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το πούμε άλλη μία, ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΙΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑ.

‘Ίσως αποτελούμε το μοναδικό παράδειγμα προς αποφυγή, τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο δεν υπάρχει διαθέσιμος, ούτε ένας σταθμός του ΕΚΑΒ. Αντίθετα εκείνο που ξέρουμε να κάνουμε καλά είναι να διαθέτουμε ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές, εξυπηρετώντας τον ιδιώτη επιχειρηματία, εις βάρος των πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που οι ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν δικά τους ασθενοφόρα.

Έχετε δηλώσει επανειλημμένα στις συνεντεύξεις σας, ότι η αναγκαιότητα για πρόσληψη νοσηλευτών είναι το ίδιο σημαντική, όσο και η αναγκαιότητα για πρόσληψη διασωστών για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Στις δηλώσεις σας επίσης μιλάτε για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα.

Που είναι όλα αυτά κα Υπουργέ; Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις, μια που δεν μπορούμε να χορτάσουμε από τους μισθούς που μας δίνετε!

Στη νέα προκήρυξη του Υπουργείου σας για πρόσληψη 3000 υπαλλήλων, δεν προβλέπεται ούτε ΜΙΑ θέση για διασώστη! Έτσι θα αναβαθμίσετε και θα καταστήσετε το ΕΚΑΒ πιο αποτελεσματικό;

Πληθώρα πιστοποιημένων αποφοίτων του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ περιμένουν για να προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους, για τις οποίες επί δύο χρόνια εκπαιδεύονταν.

Είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι και απογοητευμένοι γιατί περιμέναμε από τη νέα κυβέρνηση και από σας μια διαφορετική συμπεριφορά. Εκμεταλλευτήκατε τη πίστη μας προς εσάς και τη διάθεσή μας να σας στηρίξουμε. Η αγανάκτηση και η οργή έχει κατακλύσει τις ψυχές μας και αυτό θα το νιώσετε πολύ σύντομα. Αν εσείς θεωρείτε την υπομονή μας ως αδυναμία, κάνετε μεγάλο λάθος!

. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο