Ανακοίνωση

Ημερομηνία καταχώρησης (23/02/2016)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι στις 24/11/2015 με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών   δόθηκαν διευκρινήσεις προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για την εφαρμογή του Μνημονίου  . Στην σελ 3 παρ 8 & παρ 9 ορίζονται οι εντός και εκτός έδρας μετακινήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο. Με βάση αυτή την ρύθμιση αυξάνονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις για αποζημίωση των εργαζομένων για εντός και εκτός έδρας μετακινήσεις και παράλληλα μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων. Επίσης η εφαρμογή του μνημονίου στην συγκεκριμένη εγκύκλιο καταργούσε την δαπάνη για την στολή των διασωστών καθώς και την ασφαλιστική τους κάλυψη . 

 

Συνάδελφοι από την έκδοση αυτής της διευκρινιστικής του Υπουργείου Οικονομικών και μέχρι σήμερα, κινηθήκαμε με μεθοδικότητα και έπειτα από επαφές που είχαμε τόσο με τον Αν. Υπουργό Υγείας όσο και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς , πιέσαμε και αναδείξαμε το πρόβλημα που θα δημιουργούταν με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις  τόσο στην υπηρεσία μας όσο και στους εργαζομένους.

 

Κατόπιν αυτών  σε συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό κ. Πολάκη πήραμε  την προφορική δέσμευση , ακολούθησε Δελτίο Τύπου του  Υπουργού πως θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση αυτής τις αδικίας.

 Με ικανοποίηση λοιπόν βλέπουμε πως με την  ψήφιση του  Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ 21 Α 21/2/2016               ο Υπουργός υλοποίησε τις δεσμεύσεις του και στο άρθρο 54 ρυθμίζονται τα θέματα του ΕΚΑΒ , όπου  επανέρχονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν για εμάς όπως υπήρχαν πριν την ψήφιση του Μνημονίου και είναι:

  • Οι ρυθμίσεις αποζημίωσης για τις Εκτός Έδρας Μετακινήσεις μας.
  • Η χρηματική καταβολή για την  δαπάνης στολής.
  • Η ασφάλιση των Διασωστών

 

Πιστεύουμε πως η εποικοδομητική συνεργασία  ΠΟΠΕΚΑΒ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  θα συνεχίσει να φέρνει θετικά αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα θέματα που εκκρεμούν , Θεσμικά και Οικονομικά ( Οργανισμός ΕΚΑΒ, Συνταξιοδοτικό, Κανονισμός Μεταθέσεων , Αποζημίωση  Ετοιμότητας κλπ)   

 Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατεβάστε την ανακοίνωσηΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο