Δελτίο Τύπου Για το Προσφυγικό

Ημερομηνία καταχώρησης (04/03/2016)Δελτίο Τύπου Για το Προσφυγικό

Από την πρώτη στιγμή που η χώρα μας άρχισε να αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως  Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είμαστε  αλληλέγγυοι στο  πλευρό αυτών των ανθρώπων σε επαγγελματικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. 

Έτσι όλο αυτό το διάστημα κάναμε αλλεπάλληλες επισκέψεις σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων Πανελλαδικά που επιχειρεί το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίσαμε τις ελλείψεις Συντονισμού και Άμεσης Επέμβασης  που υπάρχουν και προτείναμε λύσεις στα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται.

Έτσι στις 1-2 /3/2016 παρουσία του Αντιπροέδρου Δ.Σ του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά έγιναν συναντήσεις  με τους Δημάρχους των περιοχών αυτών, την Στρατιωτική ηγεσία της περιοχής ,την Διεύθυνση του ΕΚΑΒ2 καθώς και μελών του Σωματείου Θεσσαλονίκης ,    στην συνέχεια έγινε  επιτόπιος έλεγχος στους  χώρους των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων της Ειδομένης – Νέας Καβάλας – Χέρσου .

Στόχος των παραπάνω είναι   η παροχή της Άμεσης Επέμβασης και Συντονισμού όλων των περιστατικών από το  ΕΚΑΒ  καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες Διαμονής  των Διασωστών του ΕΚΑΒ στους ανωτέρου χώρους, έτσι επιλέχθηκε το Αγροτικό Ιατρείο της Ειδομένης για σταθμό βάσης του ΕΚΑΒ .

Ο Σταθμός Βάσης του ΕΚΑΒ στην Ειδομένη θα λειτουργεί στελεχωμένο  από Διασώστες και καταβάλετε προσπάθεια να στελεχωθεί και από Ιατρούς

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι μέλη του  Δ.Σ μας βρίσκονται σε συνεχόμενη αναζήτηση λύσεων για την ορθότερη αντιμετώπιση του Προσφυγικού , που εν τέλει δεν μπορεί να γίνει σωστά εάν δεν υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες για επιπλέον προσλήψεις  προσωπικού και χρηματοδότηση του  ΕΚΑΒ

 

 

κατεβάστε το Δ.Τ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο