ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΡΟΔΟΥ

Ημερομηνία καταχώρησης (21/04/2016)

ΘΕΜΑ: << ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΡΟΔΟΥ >>

 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε με την παρούσα επιστολή θέλουμε  να σας  ενημερώσουμε και να σας κάνουμε κοινωνό σ’ένα μείζων θέμα που    ταλαιπωρεί τον τομέα μας  και που άμεσα πρέπει να δώσουμε  λύση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του νησιού μας , σε ασθενοφόρα ,   τόσο κατά την θερινή όσο και για την χειμερινή  περιόδο .

 

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι φέτος η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινάει από τον Απρίλιο και αναμένεται να είναι αυξημένη ,  σας παραθέτουμε τις θέσεις και τις  απόψεις μας προς συζήτηση και επίλυση τους .

 

Την περσινή θερινή περίοδο καταφέραμε και καλύψαμε τις ανάγκες του νησιού μας με τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων και στις μετακινήσεις συναδέλφων , την θερινή περίοδο , από άλλα παραρτήματα αν και η ιδανικότερη και οικονομικότερη  λύση ήταν η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον τότε Υπουργό Υγείας .

Φέτος κύριε πρόεδρε είμαστε << τυχεροί>> , λόγω του προσφυγικού , διότι  έχουμε ενισχυθεί με εννέα πληρώματα  μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για ένα διάστημα οκτώ μηνών .

 Με το πέρας του οκταμήνου και εν μέσω και της θερινής περιόδου θα γίνει εμφανή η έλλειψη προσωπικού και η αδυναμία αντιμετώπισης όχι μόνο των τακτικών αλλά και στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

 

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι ο τομέας μας έχει ιδρυθεί το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα όχι μόνο  δεν έχει  καταστεί  δυνατόν  να καλυφτούν οι ανάγκες όλου του νησιού σε ασθενοφόρα αλλά  έχουν μειωθεί κιόλας  . Το 1998 έδρευαν στο νησί μας πέντε 5 ασθενοφόρα και σήμερα μετά από δεκαέξι  χρόνια μόλις και με τα βίας τρία 3 ενώ συγχρόνως έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες αλλά  και ο πληθυσμός από τους  μόνιμους κατοίκους  και τους  επισκέπτες αυτού του τόπου .

 

 Γνωρίζοντας κύριε πρόεδρε  ότι  τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινήσαμε να κάνουμε χρήση των αδειών του 2015 και ενημερώνοντας σας ότι με το υπάρχων προσωπικό , οι περσινές άδειες θα ξεχρεωθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Οκτώβριο  ,οφείλουμε άμεσα να βρούμε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση για τον τομέα αυτό που αν και πράττει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των αναγκών της υπηρεσίας μας παραμένει παραμελημένος από την κεντρική υπηρεσία  .

 

Με αφορμή των συζητήσεων που έγιναν τα τελευταία  χρόνια για την  υγειονομική θωράκιση του νομού μας ετέθη και η ενίσχυση και  επέκταση του Ε.Κ.Α.Β. στον τόπο μας. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας , με τις τότε διοικήσεις του ΕΚΑΒ και των Υπουργών Υγείας είχαμε συζητήσεις   , δια ζώσεις , με τους απερχόμενους πρόεδρους του ΕΚΑΒ , κ. Παπαγιαννίδη και κ. Παπαευσταθίου , τόσο στην Ρόδο αλλά και στα γραφεία μας στην Αθήνα , και παρουσία του πρώην Διευθυντή μας , κ. Τσανικλίδη , αποφασίσθη στην επόμενη προκήρυξη , των 100 πληρωμάτων , που θα ήταν για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου να συμπεριλάμβανε τον τομέα μας με 10 διασώστες .

 

Επιτάσσεται  κύριε πρόεδρε η λειτουργία και τέταρτου ασθενοφόρου και την χειμερινή περίοδο λόγω του πληθυσμού του νησιού μας , των απομακρυσμένων κοινοτήτων και των μεγάλων αποστάσεων  από το νοσοκομείο μας . Τα δυο κέντρα υγείας , Αρχαγγέλου και Έμπωνα , καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία υπολειτουργούν όσο για το ιατρείο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου έχει μείνει χωρίς ιατρό εδώ και δυο χρόνια με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ το έργο μας .

 

Γνωρίζοντας και ζώντας την  χρηματοοικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αλλά και σε συνάρτηση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης υπάρχουν έντεκα (11) πληρώματα  που υπηρετούν στον τομέα μας εδώ και έξι χρόνια και που  πλέον δεν μπορούν   να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα και η παραμονή τους εδώ είναι πλέον αδύνατη .

 

Ζητάμε την κάθετη και  άμεση παρέμβαση σας κύριε πρόεδρε ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των προηγούμενων προέδρων του ΕΚΑΒ για την πρόσληψη των 10 πληρωμάτων ώστε   βραχυπρόθεσμα να δοθεί και  η δυνατότητα στου συναδέλφους που δεν διαμένουν μόνιμα στο νησί μας να μετατεθούν στον τόπο τους και να αντικατασταθούν από ντόπιους    <<διασώστες >> που έχουν φοιτήσει  στην σχολή ΙΕΚ ΕΚΑΒ Ρόδου  .

 

Ο αγώνας για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του Συστήματος Υγείας είναι κοινός και απαιτεί την συνεισφορά και την συνδρομή όλων μας. Εσείς ως θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας με την πολιτεία και εμείς με την γνώση και τις εμπειρίες των ζητημάτων του χώρου μας  είμαστε σταθερά σύμμαχοι και συνεργάτες στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο της Υγείας στην περιοχή μας. Αυτό πιστεύουμε ότι περιμένουν από εμάς οι πολίτες και οι επισκέπτες του τόπου μας και αυτό πρέπει να τους προσφέρουμε.

 

Για το Δ.Σ.

    ο πρόεδρος                                                               ο γραμματέας

Ρουσάκης Δημήτριος                                                 Λαπάκης Βασίλης 

 Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο