Σωματείο ΕΚΑΒ Μαγνησίας : Καταγγελία κατά του υπευθύνου τομέα ΕΚΑΒ Βόλου για καταστρατήγηση απεργίας

Ημερομηνία καταχώρησης (26/05/2016)Θέμα: Καταγγελία κατά του υπευθύνου τομέα ΕΚΑΒ Βόλου

για καταστρατήγηση απεργίας

 

 

            Στις 7-4-2016 το σωματείο μας δήλωσε συμμετοχή στην 24ώρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με συμμετοχή της ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Έχουμε ανακοινώσει την συμμετοχή μας με ποσοστό ασφαλείας 33% και έχουμε ενημερώσει εγγράφως τον διευθυντή ΕΚΑΒ 5, τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, την διοίκηση του Γ.Ν. Βόλου, την ΠΟΠ ΕΚΑΒ και τα Μ.Μ.Ε.

 

          Την ημέρα της απεργίας, κατά την απογευματινή βάρδια δόθηκε εντολή από τον υπεύθυνο του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου, κύριο Σταμνά Κων/νο, στον τηλεφωνητή βάρδιας, να δουλέψουν όλα τα ασθενοφόρα (4 στο σύνολο) στην κίνηση και να εξυπηρετήσουν όλες τις κλήσεις που θα γίνουν στο τηλεφωνικό κέντρο. Ο τηλεφωνητής/ασυρματιστής ακολούθως ενημέρωσε όλα τα πληρώματα βάρδιας, μέσω ασυρμάτου και κατέγραψε την εντολή του υπευθύνου στην λογοδοσία ως εξής:

Με εντολή του κυρίου Σταμνά τα πληρώματα δούλεψαν κανονικά τα επείγοντα. Δεν κάναμε εξιτήρια και δευτερογενείς μεταφορές. Μου είπε απεργία σημαίνει ότι δεν έρχεσαι στην εργασία και δεν δίνεις χιλιόμετρα”.

 

          Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του σωματείου μας, κύριος Μαρούγκας με τον κύριο Σταμνά, στις 15:30 περίπου, ρωτήθηκε ο κύριος Σταμνάς γιατί επεμβαίνει σε κινητοποιήσεις του σωματείου και απάντησε ότι αυτός δίνει τις εντολές.

 

         

 

 

 

 

          Δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει ο υπεύθυνος, σε κινητοποιήσεις του σωματείου μας, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει αν συμμετέχουμε σε απεργίες ή επισχέσεις εργασίας. Για παλαιότερες επεμβάσεις του κυρίου Σταμνά, έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής ΕΚΑΒ 5, κύριος Παπαγγελής. Μας ενημέρωσε ότι τον έχει επιπλήξει προσωπικά και ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων.

 

            Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

            Η              Ο

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΚΑΡΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣκατεβάστε την καταγγελία 

 

                                            -Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο