Απαξίωση του Ρόλου του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία καταχώρησης (06/10/2016)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαξίωση του Ρόλου του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που προωθείται για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , το ΕΚΑΒ από πάροχος Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας , με επαγγελματικά εξειδικευμένο προσωπικό και άνω των 30 χρόνων εμπειρίας στην Προνοσοκομειακή φροντίδα , θα έχει τον ρόλο διάθεσης οδηγών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και όχι ενταγμένο στο Υπουργείο που είναι έως σήμερα αλλά στις Υ.Π.Ε.

Η ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΌΛΟΥ του ΕΚΑΒ και η αφαίρεση από αυτό της παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνδυασμό με την στελέχωση ασθενοφόρων από τραυματιοφορείς και απλούς οδηγούς του δημοσίου, μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω , τότε που στην ουσία «Τσουβαλιάζονταν» οι ασθενείς για να διακομιστούν στα Νοσοκομεία και στα ιατρεία πρωτοβάθμιας υγείας .

Επειδή ο χώρος της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας είναι Ζωτικής σημασίας και η ποιότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας είναι άμεσα συνυφασμένη με την έκβαση και την πορεία κάθε περιστατικού.

Επειδή το ΕΚΑΒ αποτελεί μια υπηρεσία που η ειδίκευση και η επαρκής εκπαίδευση του προσωπικού αποτελεί προαπαιτούμενο για την καλή λειτουργία του.

Επειδή δεν είναι δυνατόν από εδώ και στο εξής οι προκηρύξεις σχετικά με προσλήψεις Διασωστών να μην αφορούν τους πάνω από 3000 αδιόριστους πιστοποιημένους Διασωστές

Επειδή σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα η Προνοσοκομειακή Φροντίδα καθώς και η αξιολόγηση γίνεται από τους Διασώστες στον τόπο του συμβάντος ( Ανακοπές – Τροχαία) και κατόπιν η διακομιδή του περιστατικού σε κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ πλήρως με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου που προτείνεται (Σε αντίθεση με τα Διεθνή Πρότυπα) να γίνεται πρώτα η μεταφορά και μετά η αξιολόγηση χάνοντας έτσι πολύτιμο και καθοριστικό χρόνο για την έκβαση του περιστατικού.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας και θα αγωνιστούμε να μην περάσει το σχέδιο Νόμου που Υπονομεύει το ρόλο του ΕΚΑΒ .

Για το

Δ.Σ

              Ο                                                                              Ο

       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                     ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κατεβάστε το Δ.ΤΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο