ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ημερομηνία καταχώρησης (06/04/2017)Θεσσαλονίκη 3 Απριλίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

- Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προέβησαν σε επίσχεση εργασίας γιατί η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους οφείλει δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο του 2016 και δεν τους τα καταβάλει. Εκτός από τις άθλιες συνθήκες εργασίας λόγο εντατικοποίησης και σημαντικών ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό, ασθενοφόρα και υλικά - εκτός από τις μεγάλες μισθολογικές απώλειες των τελευταίων μνημονιακών χρόνων - οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν παίρνουν ούτε καν τις νόμιμες απολαβές τους.

- Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ αντί να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις της, αντί να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα κάθε εργαζομένου για αξιοπρεπή διαβίωση και το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και τον αγώνα για τα δικαιώματά τους - αντί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Σωματείο των εργαζομένων, επιδίωξε δικαστικά την δια παντός φίμωση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των συνδικαλιστικών τους Οργάνων.

- Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ οδήγησε στα Δικαστήρια το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, την Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β. [Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ], ζητώντας 1) να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (η οποία είχε ήδη λήξει) 2) να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και 3) να επιβάλλεται στους εργαζομένους το πρόστιμο των 50.000 ΕΥΡΩ, κάθε φορά που τυχόν ξανατολμήσουν να πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας.

- Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ συμπεριφέρεται σαν ο καλύτερος εκπρόσωπος των ξένων Δανειστών και των ντόπιων επιχειρηματιών που ζητούν την άμεση κατάργηση κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Επιχειρεί να δημιουργήσει δεδικασμένα που να συμπαρασύρουν προς τα κάτω τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αντικρουστεί από την πανεργατική αλληλεγγύη και ενεργή συμπαράσταση όλων των εργατικών συνδικάτων και όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Η υποτιθέμενη «αριστερή» κυβέρνηση που καθοδηγεί αυτές τις ενέργειες των διοικήσεων και την γενικότερη προσαρμογή των εργατικών δικαιωμάτων στις μνημονιακές απαιτήσεις, να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποσύρει την δικαστική προσφυγή.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΠΕΚΑΒ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 9πμ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επικοινωνία: 6982 268 508 – antepithesitonergazomenon.blogspot.com

κατεβάστε το ψήφισμαΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο