ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Ν Θεσσαλονίκης Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ημερομηνία καταχώρησης (06/04/2017)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους εργαζόμενους ΕΚΑΒ.

  1. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προέβησαν σε επίσχεση εργασίας γιατί η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους όφειλε δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο του 2016.
  2. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ αντί να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις της, αντί να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα κάθε εργαζομένου για αξιοπρεπή διαβίωση, αντί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα συνδικαλιστικά Οργανα των εργαζομένων, επιδίωξε τη δια παντός φίμωση των εργαζομένων της και των συνδικαλιστικών Οργάνων της.
  3. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ οδήγησε στα Δικαστήρια το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Οργανο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, την Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β. [Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ], ζητώντας 1) να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ [η οποία είχε λήξει ΠΡΙΝ την εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ προσφυγή στη Δικαιοσύνη], 2) να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και 3) να επιβάλλεται στους εργαζομένους το υπερβολικό πρόστιμο των 50.000 ΕΥΡΩ, κάθε φορά που τυχόν ξανατολμήσουν να πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

Η αιτούμενη εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΑΒ απαγόρευση άσκησης του δικαιώματος της Επίσχεσης στο Μέλλον σε όλο το Δημόσιο Τομέα προσκρούει κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα διασφάλισης μισθού των εργαζομένων.

Τυχόν απόφαση που θα απαγορεύσει την επίσχεση εργασίας στο Δημόσιο Τομέα θα επιφέρει ουσιώδες πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, που ούτως άλλως έχουν συρρικνωθεί στην Εποχή των Μνημονίων που διανύουμε.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΠΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

ΤΟ Δ.Σ


κατεβάστε το ψήφισμαΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο