ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ημερομηνία καταχώρησης (19/03/2011)Στάση πληρωμών φαίνεται να έχει κηρύξει το Υπουργείο Υγείας στο ΕΚΑΒ.

Η καταβολή χρημάτων στους εργαζόμενους για τα φύλλα πορείας (Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα) εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο. Οι διασώστες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις διακομιδές ασθενών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο άλλου Νομού π.χ. από Γιάννενα στην Αθήνα , από την τσέπη τους. Το ποσό πού οφείλεται, είναι 500 ευρώ περίπου, σε κάθε υπάλληλο τον χρόνο.

Η καταβολή των χρημάτων για αγορά στολής από τούς διασώστες, πού αποτελεί μέσο προστασίας τους, δεν έχει γίνει ακόμη και αναγκάζονται ή να αγοράζουν με δικά τους χρήματα ή να φορούν πεπαλαιωμένα ρούχα, τα οποία εξαιτίας της φθοράς τους δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Το ποσό είναι 300 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Η καταβολή των χρημάτων για τις εξαιρέσιμες αποδοχές τους (Νύχτες-Αργίες-Σαββατοκύριακα) δεν έχει γίνει και ούτε προβλέπεται να γίνει έως τον Ιούνιο. Φυσικά συνεχίζουν να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο. Το ποσό είναι 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο τον μήνα.

Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πρώτον είναι χαμηλόμισθοι (οι μισθοί κυμαίνονται από 850 ευρώ έως 1350 ευρώ το ανώτερο μαζί με τα επιδόματα) δεύτερον ότι με τις περικοπές, τούς έχουν αφαιρεθεί συνολικά επιπλέον δύο χιλιάδες ευρώ, τότε η μη πληρωμή όλων των παραπάνω, τους φέρνει, σε τραγική οικονομική κατάσταση. Δεν μπορούν πλέον ούτε ενοίκιο, ούτε δάνεια να πληρώσουν. Δεν αντέχουν άλλο. Όπως η κυβέρνηση απαίτησε και πετσόκοψε τους μισθούς των εργαζομένων έτσι και οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που βουτάνε στο αίμα σε κάθε τροχαίο και είναι σε συνεχή εγρήγορση, για να σώζουν ζωές συμπολιτών μας. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που ζουν καθημερινά τραγικές καταστάσεις που δεν περιγράφονται. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που πάνε πρώτοι σε όλα τα επείγοντα περιστατικά για να προλάβουν αναπηρίες και θανάτους.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που καθημερινά δίνουν μάχη με τον θάνατο.

ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

         Μ.Μ.Ε

         ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο