Επιστολή Στον Υπουργό ( Προβλήματα ΕΚΑΒ Μυτιλήνης )

Ημερομηνία καταχώρησης (13/11/2017)Θέμα: Προβλήματα  ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

 Κύριε Υπουργέ 

Το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα  προβλήματα που έχουν σε γενικές γραμμές την βάση τους στην έλλειψη προσωπικού και στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα 

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην ασφάλεια του προσωπικού κατά την παραλαβή περιστατικών από τους καταυλισμούς προσφύγων , οι συνθήκες είναι απαράδεκτες καθώς δεν υπάρχει καμιά οργάνωση στην παραλαβή και παράδοση των ασθενών, με αποτέλεσμα οι διασώστες να μην μπορούν να προσφέρουν με αποτελεσματικότητα την Προνοσοκομειακή Φροντίδα.

Για παράδειγμα , όχι μόνο προσπαθούν να εισέλθουν στο ασθενοφόρο πολλά άτομα , αλλά έχουμε και επιθετικές συμπεριφορές, σε σημείο μάλιστα να δημιουργούν και υλικές ζημιές στα ασθενοφόρα.

Ζητάμε λοιπόν ασφαλή χώρο παραλαβής ασθενών και υπεύθυνο διαχείρισής τους ώστε να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια.

Επίσης ένα εξίσου σοβαρό και πάγιο αίτημα των συναδέλφων μας στην Μυτιλήνη είναι η έλλειψη προσωπικού τόσο μόνιμου όσο  και του εποχικού . Προτείνουμε λοιπόν άμεσα να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης με 10 άτομα μόνιμου προσωπικού και άλλους 10 Εποχικούς ιδιαίτερα για τους μήνες αιχμής.

Συνεχίζοντας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη τοποθέτησης Ιατρού, γιατί πολύ απλά αναγκάζονται οι Διασώστες να παίρνουν αποφάσεις που δεν ανήκουν στα καθήκοντά τους αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν τους αναλογούν με αποτέλεσμα  να βρίσκονται υπόλογοι για θέματα που δεν άπτονται των δικαιωμάτων τους.   

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι είναι επιβεβλημένη η επίσπευση της ολοκλήρωσης του κτηρίου,  έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας στο ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ να στεγάζονται σε χώρο που  τηρεί τους κανόνες Υγιεινής  & Ασφάλειας 

Κύριε Υπουργέ 

Οι εργαζόμενοι στο  ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από την πρώτη στιγμή έδωσαν και δίνουν  αγώνα για να μπορέσουν να διαχειριστούν το δύσκολο θέμα των προσφύγων αλλά και να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά του υπόλοιπου νησιού, με δεδομένο μάλιστα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα κατά τόπους Κ.Υ της περιοχής. 

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως πρέπει άμεσα να ορίσετε συνάντηση έτσι ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά τα προβλήματα που σας αναφέρουμε, με στόχο να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση τόσο για τους συναδέλφους μας όσο και για τους πολίτες του νησιού. 
 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο