Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας (Ελλείψεις προσωπικού)

Ημερομηνία καταχώρησης (08/12/2017)Εργασιακό  Σωματείο Ε.Κ.Α.Β.  Δυτικής Μακεδονίας                                                                                                                                   Κοζάνη  08 - 12 -2017
                                                                                             ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 26
                                                                   Προς : Γραφείο Προέδρου Ε.Κ.Α.Β.
                                                                    Κοιν  :             Π.Ο.Π. Ε.Κ.Α.Β.  , 
                                                                   Διευθυντή Παράρτημα Κοζάνης,                                                                                          ΜΜΕ                                                                                     
ΘΕΜΑ : Ελλείψεις προσωπικού

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο τομέας ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ο οποίος λειτουργεί, οριακά, πλέον μόνο με 12 άτομα τα οποία δεν επαρκούν ούτε για την στελέχωση του ενός ασθενοφόρου με αποτέλεσμα τα πληρώματα να αναγκάζονται να εργάζονται με λιγότερα ρεπό και με κομμένες άδειες .

Η προσωρινή λύση που βρέθηκε είναι να καλύπτουν τα ασθενοφόρα των γειτονικών Νομών , πράγμα που δεν μπορεί να συμβαίνει καθημερινά διότι και στον Τομέα Φλώρινας και στον Τομέα Γρεβενών, μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να έχουν δύο ασθενοφόρα στην βάρδια αλλά όχι σε όλες τις βάρδιες του μήνα! Εν κατακλείδι , ότι κενά υπάρχουν στην Δυτική Μακεδονία, αναγκαστικά τα καλύπτει ο Τομέας της Κοζάνης συν τους Δήμους Εορδαίας, Σερβίων, Βοίου και όλα τα περίχωρα, όπου δεν υφίσταται Τομέας Ε.Κ.Α.Β.!

Τα πληρώματα μπορει να έχουν την υποχρέωση να καλύπτουν αυτές τις βάρδιες εφόσον το πρόβλημα είναι παροδικό, όμως αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και 3 χρόνια οπότε και δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται άλλο με αυτόν το ρυθμό. Οι σοβαρές ελλείψεις των Νοσοκομείων έχουν φέρει το προσωπικό στα όριά του καθημερινά συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις διακομιδές εκτός ωραρίου και πολλές φορές στα ρεπό τους.

Παρά τις υποσχέσεις του Αντιπροέδρου Κυρίου Μυλωνά για ενίσχυση με 4-5 Διασώστες ΑΜΕΣΑ, όπως εξήγγειλε το καλοκαίρι του ’16 με την παραλαβή των ασθενοφόρων από την περιφέρεια παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ΤΙΠΟΤΑ απολύτως! Το αντίθετο μάλιστα επίκειται και μείωση του προσωπικού!

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ ο τομέας Καστοριάς με 11 τουλάχιστον Διασώστες για να καλύπτεται ο νομός και από δεύτερο ασθενοφόρο. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΖΩΕΣ!!
                                                      
                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                                          ΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο