ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Σωματείο Εργαζομένων Εκαβ 4ης Περιφέρειας Κρήτης )

Ημερομηνία καταχώρησης (29/03/2018)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων Εκαβ 4ης Περιφέρειας Κρήτης συναντήθηκε στις 13.30μμ στο Ρέθυμνο με τον Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν κυρίως το Εκαβ Κρήτης αλλά και θέματα που αφορούν τη δομή και την λειτουργία της υπηρεσίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής.

1)Συνεργείο Εκαβ Κρήτης α) λειτουργικά προβλήματα β) ανάγκη εύρεσης νέου χώρου που να πληροί όλες τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής αλλά και όλους τους κανόνες ασφαλείας γ) υλικοτεχνικές ελλείψεις.

2) Κεντρικό κτίριο Εκαβ Ηρακλείου α) στατικότατα κτιρίου β) έλλειψη χρηματοδότησης συντήρησης Κτιρίου γ) έλλειψη στεγάστρου πέριξ του κτιρίου για την προφύλαξη των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και της υψηλής ηλιοφάνειας τους περισσότερους μήνες του χρόνου
 δ) έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού ε) έλλειψη διοικητικού προσωπικού 
ζ) ανάγκη αναβάθμισης τηλεφωνικού κέντρου η) άμεση εύρεση εναλλακτικής λύσης εισόδου των ασθενοφόρων προς το τμήμα επειγόντων του ΠΑΓΝΗ σε συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και με την περιφέρεια Κρήτης.

3) Τομέας Ρεθύμνου α) όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν εύρεση νέου χώρου στέγασης του τομέα β) ελλείψεις προσωπικού γ) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τυχόν απαιτούνται για την διευκόλυνση των ασθενοφόρων ιδίως στη περιοχή της παλιάς πόλης. δ) άμεση πρόσληψη τουλάχιστον δύο γιατρών στον τομέα Ρεθύμνου.

4) Τομέας Καβρού α) στελέχωση τομέα με προσωπικό β) αδυναμία κάλυψης βαρδιών ειδικά από τον τομέα Χανίων την καλοκαιρινή περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού.

5) Άμεση τοποθέτηση νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Σητείας που θα βοηθήσει στη μείωση των ενδονοσοκομειακών διακομιδών του Εκαβ.

6) Άμεση κάλυψη των κενών του Ιατρικού προσωπικού ειδικά στο Νομό Λασιθίου με σκοπό να μην κλείνουν οι κλινικές και να επιβαρύνεται το Εκαβ μεταφορές που μπορούν αποφευχθούν.

7)Εκτός έδρας 2016. α) παραδόθηκε η κατάσταση ονομαστικά περίπου 1000 εκτός έδρας που δεν πληρώθηκαν το 2016 και το κόστος πληρωμής 
β) παράκληση για άμεση αναπροσαρμογή του ορίου των εκτός έδρας για το Εκαβ 

8)  Κέντρα υγείας. α) δομή και λειτουργία β) επιβάλλεται η άμεση δημιουργία ενός καινούργιου χάρτη υγείας λαμβάνοντας υπόψη την γεωγραφική θέση, το οδικό δίκτυο, τον πληθυσμό αλλά και ιδιαιτερότητες της περιοχής. 
γ) άμεση παραχώρηση των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας και του προσωπικού τους στο εκαβ, με σκοπό την εποπτεία την διαχείριση αλλά και την ενιαία παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες χωρίς να δημιουργούνται πολίτες και διασώστες δύο ταχυτήτων.

9) Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων καθαρισμού τομέων και σύμβασης με πλυντήριο αυτοκινήτων ειδικά στο Ηράκλειο. α) δημιουργία πλυντηρίου αυτοκίνητων ιδιόκτητο από την υπηρεσία.

10) Δύο ΙΧ επιβατικών οχημάτων άμεσης επέμβασης για το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο αντικαθιστώντας τα είδη υπάρχοντα και η αγορά ενός ασθενοφόρου για υπέρβαρους ασθενείς.

11) Άμεση συνάντηση μεταξύ του υπουργείου της διοίκησης και της διεύθυνσης με τη περιφέρεια Κρήτης για τον προγραμματισμό για την αγορά νέων ασθενοφόρων σε βάθος πενταετίας ,εντασσόμενοι μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

12) Απαίτηση όλων των εργαζομένων για μια άμεση συνάντηση μεταξύ του υπουργείου της διοίκησης, των πρωτοβάθμιων σωματίων και της ΠΟΠΕΚΑΒ για να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν το παρόν και μέλλον του ΕΚΑΒ.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό για την κατανόηση και το ενδιαφέρον του ώστε τα δικαία αιτήματα μας να επιλυθούν.


      Με εκτίμηση

                                                            Για το Δ.Σ. 
         Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας
Καλογιαννάκης Νικόλαος                                      Μαυραντωνάκης ΚωνσταντίνοςΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο