ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β. 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Ανακοίνωση Διαμαρτυρία)

Ημερομηνία καταχώρησης (21/06/2018)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β. 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - 1995 -166

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ E.K.A.B. 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Ιωάννινα 18 Ιουνίου 2018
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ 1 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 26510 54337
FAX: 2651054348                                      ΠΡΟΣ: Μέλη Σωματείου Εργαζομένων
Τ.Κ.: 45444 ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας
e-mail: somateioekab7@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τον τελευταίο μήνα στην Περιφέρειά μας, διαδραματίζονται εξελίξεις οι οποίες σύμφωνα με τη Διοίκηση αναβαθμίζουν την υπηρεσία μας,με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.
Συγκεκριμένα η δημιουργία τομέα Μεσοποτάμου και η μεταφορά του Τηλεφωνικού Κέντρου του τομέα Κέρκυρας στα Ιωάννινα.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική και καθόλου αισιόδοξη. Αναφορικά για τον τομέα Μεσοποτάμου, μετακινήθηκαν δύο (2) από τον τομέα Λευκάδος (Ελλειμματικός), ένας (1) από τον τομέα Παραμυθιάς (υποστελεχωμένος) και ένας από Αθήνα σύνολο 4, τη στιγμή που για την 24ωρη λειτουργία του τομέα απαιτείται δύναμη 11 ατόμων. 
Η διαβεβαίωση του Προέδρου, ότι ο τομέας θα καλυφθεί σε συνεργασία με τα κέντρα Υγείας μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες «χρονοβόρες» μετακινήσεις – μεταθέσεις σύντομα, κατέπεσε. Συγκεκριμένα την Κυριακή 17/6/18, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, στάλθηκε από τον τομέα Ιωαννίνων ασθενοφόρο το οποίο θα κάλυπτε την περιοχή από τις 10:00 έως τις 18:00, δηλαδή κατά την κορύφωση της κίνησης (Κυριακή),ο τομέας καλύφθηκε για έξη (6) ώρες (μετάβαση και επιστροφή 2ώρες). 
Όσο αφορά για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Κέρκυρας στα Ιωάννινα, παρά τις εγγυήσεις του Προέδρου ότι θα κερδηθεί ασθενοφόρο στις δύο βάρδιες, αυτό δεν φάνηκε μιας και ο αριθμός των ασθενοφόρων έχει παραμείνει ο ίδιος.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε τι αποσκοπούν αυτές οι βεβιασμένες κινήσεις, καθώς αυτού του είδους η έλλειψη συντονισμού,μόνο αναστάτωση επιφέρουν στη λειτουργία της υπηρεσίας δημιουργώντας κινδύνους με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Είναι επιτακτική ανάγκη ο τομέας Μεσοποτάμου να καλυφθεί πλήρως και καλούμε τη Διοίκηση να κάνει άμεσα τις μετακινήσεις – μεταθέσεις όπως μας διαβεβαιώθηκε. Δεν πρέπει ειδικά για τους δύο επόμενους μήνες να μείνει καμία κενή βάρδια μιας και κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Επιβάλλεται άμεσα η ενίσχυση του τομέα Κέρκυρας με προσωπικό μιας και αυτή η μεταφορά που έγινε δεν απέδωσε.

Δεν είναι δυνατόν το 2018 σε μία τουριστική Ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η χώρα μας, να υπολειτουργούν τομείς (κενές Βάρδιες) και νησιά που ο πληθυσμό τους ξεπερνά τις 500 χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες τη θερινή σαιζόν να καλύπτονται μα ένα και δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ                                                  ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο