Π.Ψωμιάδης: "Το ΕΚΑΒ σώζει ζωές, δεν βλέπω όμως πολιτική βούληση να σωθεί το ΕΚΑΒ"

Ημερομηνία καταχώρησης (04/05/2011)Δεν μπορεί το φασιστικό καθεστώς της τρόικας να είναι πάνω από τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων", είπε ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Π.Ψωμιάδης μετά την παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ για μακρές οφειλές δεδουλευμένων και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και των υπερωριών από τον Ιούλιο του 2010, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη , στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα και συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας την παρέμβασή του για την άμεση επίλυση του θέματος.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος του σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που επιδόθηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,
Με το παρόν ψήφισμα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη μη επίλυση του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
Κύριε Περιφερειάρχα, είμαστε εργαζόμενοι επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας 365 μέρες το χρόνο.
Ζητούμε το αυτονόητο, να πληρωθούμε για την εργασία που έχουμε παράσχει. Από το Δεκέμβριο του 2010 δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα. Παρά το γεγονός ότι εργαζόμαστε υπερωριακά και επί εικοσιτετραώρου βάσεως και ότι το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό από την υπηρεσία μας, προς την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ και τον πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος προέβη σε ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα, εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Σας καλούμε, λοιπόν, κύριε Περιφερειάρχα να συνδράμετε ώστε να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει σαν συνέπεια τη μη εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Περιφέρειάς μας».
 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολούθησαν δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
«Δεν μπορεί να βάλουμε την έλλειψη της γάζας πάνω από την ανθρώπινη ζωή και από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί το φασιστικό καθεστώς της τρόικας να είναι υπεράνω της ζωής των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές, δε βλέπω όμως πολιτική βούληση για να σωθεί το ΕΚΑΒ. Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ, αλλά να το δυναμώσουμε με όσες δυνατότητες έχει η ελληνική πολιτεία. Είναι δίκαιο το αίτημά σας όμως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ είναι διαχρονικά. Δεν μπορεί μόνο να ζητάμε. Πρέπει και να δίνουμε» δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης.
 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ιερόθεος Γιαμουρίδης τόνισε τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά από πολλές προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος της μη καταβολής των δεδουλευμένων ήρθαμε στον Π. Ψωμιάδη που πραγματικά όσε φορές χρειάστηκε στάθηκε στο πλευρό μας. Για μας είναι η τελευταία ελπίδα. Βλέποντας τον τεράστιο εμπαιγμό από την πλευρά της πολιτείας ήρθαμε εδώ.
Όπως γνωρίζετε, έχουν να μας πληρώσουν δεδουλευμένα από το Δεκέμβριο, εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούλιο του 2010. Οι υποσχέσεις είναι πολλές αλλά νομίζω ότι η κοροϊδία έχει γίνει πλέον επάγγελμα και ο εμπαιγμός είναι πλέον τόσο μεγάλος που δεν ξέρουμε πια τι άλλο να κάνουμε.
Η προσφορά του ΕΚΑΒ είναι αναγνωρισμένη από όλους. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχουμε δίκιο. Δυστυχώς, όμως, έτσι ούτε τις τράπεζες κλειδώνουμε ούτε τα ενοίκια πληρώνουμε. Χρειάζονται χρήματα. Κι εμείς διεκδικούμε χρήματα που μας χρωστάνε. Δεν ζητάμε αυξήσεις. Θα αναγκαστούμε να μην δουλεύουμε ούτε νυχτερινά, ούτε Σαββατοκύριακα.
Και κάτι ακόμα. Ο Υπουργός μας αποκάλεσε μεταφορείς και οδηγούς. Μεταφορείς και οδηγούς έχουν οι μεταφορικές εταιρείες. Το ΕΚΑΒ έχει πιστοποιημένους διασώστες οι οποίοι αποφοιτούν από τη σχολή διασωστών του ΕΚΑΒ και έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Έχουμε φτάσει στο ζενίθ της υπομονής μας και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι γιατροί. Οι ελλείψεις βεβαίως είναι τεράστιες».

Πηγή: http://www.nea-epohi.gr/main/content/%CF%80%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B2-%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B6%CF%89%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CF%89-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B2Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο