ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΒ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ημερομηνία καταχώρησης (05/03/2019)  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ( Τροπολογία για τις Μεταθέσεις του ΕΚΑΒ)

Εδώ και πολλά χρόνια ήταν πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας μας να γίνει Προεδρικό Διάταγμα για τις Μεταθέσεις των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ . Με ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα να προωθείται τροπολογία τόσο για μοριοδότηση όσο και για την πολυπόθητη ρύθμιση της συνυπηρέτησης .

Φυσικά είναι αδιανόητο να δεχθούμε την ρύθμιση που προωθείται για τις μετακινήσεις των Διασωστών για επείγουσες ή έκτακτες ανάγκες , όπως μάλιστα αυτή είναι διατυπωμένη στο αντίστοιχο άρθρο.

Είναι πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, πως οποιαδήποτε μετακίνηση των εργαζόμενων να γίνεται με τα προβλεπόμενα από Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα και σε καμία περίπτωση χωρίς την συγκατάθεση των εργαζομένων και την σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Άλλωστε ο χαρακτηρισμός μιας κατάστασης ως επείγουσα είναι αβάσιμος και σε καμία περίπτωση η έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες περιοχές δεν μπορεί να θεωρηθεί επείγουσα κατάσταση μιας και η έλλειψη προσωπικού στον τομέα της υγείας είναι ένα πάγιο πρόβλημα

Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας δεν διευκρινίζει ποια γεγονότα αποτελούν επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος. Βέβαια η έλλειψη προσωπικού μπορεί να αποτελέσει για τη διοίκηση μια σχετική αιτιολογία για τη σύνταξη παράνομων μετακινήσεων ,αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια για να δικαιολογείται η «ελαφρά τη χείρα» επιβολή παράνομων μετακινήσεων σε ένα συνάδελφο.

Χαιρετίζουμε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που προωθεί τόσο η Διοίκησή μας όσο και το υπουργείο, πιστεύουμε πως η Διατύπωση για την απευθείας μετακίνηση σε επείγουσες καταστάσεις θα διορθωθεί το γρηγορότερο και αναμένουμε και την προσάρτησή στην υπηρεσία μας τις Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Διευθέτηση Ωραρίου.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο