ΟΧΗΜΑΤΑ – ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΜΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ημερομηνία καταχώρησης (02/04/2019)Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ
"ΟΛΥΜΠΟΣ"

ΘΕΜΑ : ΟΧΗΜΑΤΑ – ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΜΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με αφορμή το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την παλαιότητα των ασθενοφόρων οχημάτων στο ΕΚΑΒ Πιερίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την κατάσταση τους. Ο στόλος του τομέα μας απαρτίζεται από δώδεκα(12) οχήματα εκ των οποίων μόνο ένα(1), κινητή μονάδα, από δωρεά συμπολίτη μας, είναι σε καλή κατάσταση.

 Τα υπόλοιπα έντεκα(11), οχήματα ηλικίας, από είκοσι ένα(21) έως έντεκα(11) ετών, τα νεότερα, με χιλιόμετρα από 300.000 έως 650.000, χωρίς υπερβολή είναι σε τραγική κατάσταση, ακατάλληλα και επικίνδυνα να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές ανάγκες της υπηρεσίας μας. Οι βλάβες του απαρχαιωμένου στόλου μας είναι σχεδόν καθημερινές, πολλές από αυτές χρονοβόρες και σε κάποιες περιπτώσεις μόνιμες.

Επιπλέον αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας καθώς για τα ασθενοφόρα του νομού μας δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία απολύμανση, βιολογικός καθαρισμός, τουλάχιστον της καμπίνας των ασθενών, αλλά και ολόκληρου του οχήματος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού όπως γνωρίζετε συχνά καλούμαστε να μεταφέρουμε φορείς μεταδοτικών μολυσματικών ασθενειών (AIDS, ηπατίτιδες), με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος μόλυνσης για τους ασθενείς και τους Διασώστες.


Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, και το αίσθημα της αδικίας έχει κυριαρχήσει στον τομέα μας, καθώς τα παραπάνω προβλήματα τείνουν να γίνουν διαχρονικά.

 Οι υποσχέσεις Διοικήσεων και Διευθύνσεων της Υπηρεσίας μας, δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο καθώς είμαστε πιθανότατα ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που δεν ενισχύθηκε ο στόλος των ασθενοφόρων, ούτε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ούτε από την σημαντική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι απαίτηση όλων των Διασωστών του ΕΚΑΒ Πιερίας, η άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου, με καινούργια, σύγχρονα και ασφαλή ασθενοφόρα καθώς και μέριμνα για απολύμανση, βιολογικό καθαρισμό, σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτών, ευελπιστώντας αυτή τη φορά οι προσπάθειες μας να μην πέσουν στο κενό και με τις πράξεις σας να σταθείτε αρωγός στην καθημερινή μάχη που δίνουμε, να προσφέρουμε εγκαίρως και με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες του νομού Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα.                            Με εκτίμηση για το Δ.Σ
                Ο  Ο
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                             ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο