Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ(ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Ημερομηνία καταχώρησης (08/05/2019)ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ

     Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα κατά την πρωινή βάρδια στο ΕΚΑΒ Πιερίας με παραλίγο θύματα Διασώστες εν ώρα υπηρεσίας. Σε ασθενοφόρο που κινούνταν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Αθηνών με ταχύτητα περίπου 100 χλμ\ωρα διαλύθηκε στην κυριολεξία το μπροστινό αριστερό ελαστικό. 

Η εμπειρία και η ψυχραιμία των Διασωστών ήταν ο λόγος που αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο.

    Το τελευταίο διάστημα έχουμε απασχολήσει πάμπολλες φορές τα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ για την επικινδυνότητα των πλέον ακατάλληλων οχημάτων ασθενοφόρων του νομού. Επίσης εγγράφως έχουν ενημερωθεί  όλοι οι αρμόδιοι  φορείς για την παραπάνω κατάσταση.

   Το σημερινό περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου που σήμερα έγινε τραγικά αντιληπτή στην άσφαλτο την ώρα που εργαζόμενοι  Διασώστες  του ΕΚΑΒ εκτελούσαν το καθήκον τους.

   Την ίδια στιγμή, τρισάθλια, μη σωστά συντηρημένα λόγο παλαιότητας και άκρως επισφαλή οχήματα – ασθενοφόρα επιχειρούν να επιτελέσουν την αποστολή τους στον πολίτη, που δεν είναι άλλη από την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και των πληρωμάτων  τους.

   Επιβάλλετε λοιπόν οι όποιοι υπεύθυνοι,  διευθυντές,  διοικητές,  βουλευτές,  αρμόδιοι Υπουργοί να ασχοληθούν  επιτέλους με ουσιαστικά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και να επιλύσουν χρόνια προβλήματα πριν θρηνήσουμε θύματα  .... σειρά θα έχει μετά ο εισαγγελέας.


Με εκτίμηση για το Δ.Σ
                                                                                   
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΪΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       
                                                                              Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο