ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΒΕΡΟΙΑ 09-07-2019

Ημερομηνία καταχώρησης (10/07/2019)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΗΜΑΘΙΑΣ
-Η ΠΡΟΟΔΟΣ-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΒΕΡΟΙΑ 09-07-2019
Το ποτήρι ξεχείλισε. 

Ορισμένοι δήθεν αρμόδιοι, δήθεν ειδήμονες, δήθεν επιστήμονες, προκαλούν με τη στάση τους, κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους  στις καταγγελίες  των διασωστών του ΕΚΑΒ για την υποβάθμιση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. 

Σήμερα το απόγευμα 09-07-2019, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία στη περιοχή της Νάουσας, παραμέρισε το έργο του ΕΚΑΒ και εκτελούσε δευτερογενή μη επείγον περιστατικό – εξιτήριο. 

Tο ανεπάντεχο είναι ότι ταυτόχρονα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα μέσα στην πόλη της Νάουσας και σε απόσταση 60 δευτερολέπτων από τη βάση του ΕΚΑΒ ενώ το ασθενοφόρο ήταν στο εξιτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθεί με καθυστέρηση περίπου 18 λεπτών στο επείγον τροχαίο.

Για ακόμη μια φορά ενημερώνουμε τους πολίτες της Ημαθίας ότι: Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, δηλαδή η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ΟΧΙ τα εξιτήρια.

Τα δευτερογενή –μη επείγοντα- εξιτήρια-ραντεβού - επανεξετάσεις, είναι έργο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που με πολύ επιμέλεια και σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ  προσπαθούν να φορτώσουν στους διασώστες, υποβαθμίζοντας το ρόλο του ΕΚΑΒ  σε βάρος των πολιτών που θα χρειαστούν ασθενοφόρο  επειγόντως

Καλούμε όσους εμπλέκονται με το ΕΚΑΒ από οποιαδήποτε θέση να αφήσουν κατά μέρους την άποψη περί δευτερογενών και να αφήσουν το ΕΚΑΒ να περάσει σε μια νέα εποχή που οι πολίτες θα έχουν άμεση αντιμετώπιση στις δύσκολες στιγμές του τροχαίου ή άλλου επείγοντος περιστατικού. 

Οι λούμπεν, οι μη επαγγελματίες, οι οδηγοί, οι εξιτηριάκιδες, οι ΟΧΙ διασώστες, οι διευθυντές που έχουν σαν προτεραιότητα να αδειάζουν τις κλινικές των νοσοκομείων, οι πελατειακές σχέσεις που έχουν σαν εργαλείο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας.

                      Ο                                                              Ο
                Πρόεδρος                                            Γραμματέας

Παπαστεργιόπουλος Φ                             Παπαναστασίου Α.Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο