Δελτίο Τύπου Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα

Ημερομηνία καταχώρησης (01/11/2019)Δελτίο Τύπου
Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα


Μέσα από τους συνεχείς αγώνες και δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. όπως και των πρωτοβάθμιων σωματείων , το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά ορόσημο.

Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα

Στην συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μας με την νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ , ο Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος: «Το ΕΚΑΒ είναι μία υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης! 

Με την συνένωση ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ ο επιχειρησιακός ρόλος του ΕΚΑΒ αναβαθμίζεται και θα είναι Βασικός πυλώνας τις πολιτικής προστασίας. 

Το ΕΚΑΒ είναι ο αποκλειστικός εθνικός φορέας της προνοσοκομειακής φροντίδας. Αυτό το έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Για το έργο των δευτερογενών διακομιδών( ραντεβού, επανεξετάσεις, εξιτήρια) που επωμίστηκε το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων, ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός και δήλωσε ότι θα το αναλάβουν οι ΥΠΕ με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε πρώτη φάση.

Θα ακολουθήσει σχεδιασμός , βάση των δεδομένων, και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο προσωπικό χρειάζεται το ΕΚΑΒ και πόσο οι ΥΠΕ.

Διαχρονικά και φυσικά ακόμη πιο έντονα τα τελευταία χρόνια πρωταρχικός στόχος του συνόλου των εργαζομένων ήταν και συνεχίζει να είναι:

⦁ Η αναγνώριση της ειδικότητας του Διασώστη Πλήρωμα ασθενοφόρου και η ένταξη της στο νέο οργανισμό.
⦁ Η τροποποίηση του οργανισμού.
⦁ Ακαδημαϊκή εξέλιξη και αναβάθμιση της ειδικότητας (ΑΤΕΙ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ).
⦁ Επαναφορά δαπάνης ετοιμότητας.
⦁ Αύξηση των εξαιρέσιμων Αποδοχών στους Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρων που εργάζονται στην κίνηση
⦁ Ειδικό μισθολόγιο για τους Εργαζομένους στο ΕΚΑΒ
⦁ Ειδικό Ασφαλιστικό για τους Εργαζομένους στο ΕΚΑΒ
⦁ Μητρώο Διασωστών.
⦁ Μελέτη Δαπάνης Στολής των Μηχανικών Συνεργείου
⦁ Πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού-εποχικού προσωπικού.
⦁ Πρόταση με νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη εθελοντών διασωστών , στην προνοσοκομειακή φροντίδα ώστε σε έκτακτες ανάγκες, που αφορούν μαζικά ατυχήματα και φυσικές καταστροφές κλπ να εντάσσονται στη δύναμη του ΕΚΑΒ για να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν.

Σε όλα τα παραπάνω ήταν θετικός και ανοιχτός σε προτάσεις που θα δώσουν λύσεις μέσα από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο