Στάσεις και επισχέσεις εργασίας ........

Ημερομηνία καταχώρησης (01/09/2011)                                    Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

   Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργού οικονομικών  να περικόψει τους ήδη μειωμένους μισθούς μας με 300 ευρώ μηνιαίως. 

   Ενώ όλοι περιμέναμε να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο, αντί αυτού, ανακοινώθηκαν οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώνονται ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου ,μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας.

  Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων  να προσεγγίζουν ή  και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%.

  Αν λάβουμε υπόψη ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους στο Δημόσιο (900 ευρώ—1000 ευρώ) τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους  εισέρχονται σε δεινή οικονομική θέση.

   Σημειωτέον ότι μας οφείλονται δεδουλευμένα 4 μηνών που αφορούν νυχτερινά  και αργίες και εκτός έδρας αποζημιώσεις 8 μηνών.

 

  Μετά από όλα αυτά η ΠΟΠΕΚΑΒ θα καλέσει όλα τα Σωματεία μέλη της σε κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας )μέχρι 7-9-2011 και από τις 8-9-2011 σε επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων

 

                                   Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο